Book bord

Vores Historie

Vejle Skyttelav bygger det første Skyttehus på Hur Odde i 1859. Siden kom der en dansepavillon og en musikpavillon til. I 1899 udvider foreningen huset til en to etagers bygning med tårne og spir, og det fungerer som klubhus indtil 1915, hvor huset og grunden sælges til Vejle Kommune. Herefter får offentligheden adgang.

Skyttehuset får flere gange kongeligt besøg. i 1861 er Frederik VII med Grevinde Danner på besøg og i 1869 er det Christian IX og Dronning Louise som lægger vejen forbi.

Under 2. Verdenskrig indtager tyskerne bygningerne og efter krigen er det englænderne som benytter de smukke faciliteter. Desværre bliver der ikke passet godt på bygningerne og alt bliver raget ned, på nær dansepavillonen fra 1867, som er det der er tilbage fra det oprindelige “Skyttehus”.

I “gamle dage” dvs. i 1950’erne gik arbejderne i procession hvert år den 1. maj fra Arbejdernes Forsamlingsbygning “Ved anlægget” til Skyttehuset, hvor der var et sandt virvar af boder og gøgl foran den lille friluftstribune, hvor der bliver holdt opbyggelige taler.

Oprindelig har der været en fritlagt skydebane ved stranden mod øst – og den er bevaret i dag – dog delvis camoufleret – men den bruges stadig af Vejle Skyttelav til to årlige skydninger.

Læs evt. mere på www.vejleskyttelaug.dk

Ejer

Bygningen og parken ejes af Vejle Kommune.

Alt udvendig vedligeholdelse på bygningen samt renholdelse af parken varetages af Vejle Kommune.

Alle borgere kan frit benytte parken alle ugens 7 dage, hele året rundt.

Det er også muligt at leje haven til forskellige arrangementer.

Kontakt Vejle Kommune, Parkafdelingen 76 81 00 00 for mere info.
Vær opmærksom på at alt udskænkning af drikkevarer SKAL arrangeres i samarbejde med Skyttehuset. Ring på 75 72 72 75 for at aftale nærmere.